Πωλείται η Ferrari 312 T4 που κέρδισε το πρωτάθλημα της F1 το 1979 (photos)


Ακόμη ένα μονοθέσιο από την προσωπική συλλογή του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Jody Scheckter, βγαίνει στο «σφυρί».

  • ΦΩΤΟ: TOM WOOD - RM SOTHEBY'S
  • 13/3/2024

Ο Jody Scheckter κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1979, πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari 312 T4. Τώρα, στα 74 του χρόνια, ο Νοτιοαφρικανός πουλά εκείνο το εμβληματικό μονοθέσιο, μαζί με 11 ακόμη οχήματα της προσωπικής του συλλογής.

Μέρος αυτής, μάλιστα, είναι κι η παράξενη αλλά ταυτόχρονα θρυλική Tyrrell P34, η οποία θα δημοπρατηθεί στις 11 Μαΐου στο Μονακό, μαζί με την 312 T4, μέσω του οίκου RM Sotheby's.

Το νικηφόρο μονοθέσιο φέρει έναν κινητήρα V12 χωρητικότητας 3,0 L, με τον οποίο συμμετείχε σε εννιά αγώνες F1 της σεζόν του 1979. Έφερε νίκες σε μερικές από τις πιο εμβληματικές πίστες στον κόσμο, που συνεχίζουν μάλιστα να βρίσκονται στο καλεντάρι του πρωταθλήματος σήμερα, όπως το Βέλγιο, το Μονακό κι η Ιταλία.

Ο Scheckter αγόρασε τη Ferrari 312 T4 από την ιταλική εταιρεία τον Νοέμβριο του 1982, μόλις τρία χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου του. Έκτοτε, την έχει οδηγήσει σε διάφορες ιστορικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Grand Prix Ιταλίας του 2019 στη Monza, όπου ο ίδιος έκανε μερικούς γύρους στην πίστα πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Όλα τα μέρη του μονοθεσίου είναι αυθεντικά και κανένα δεν έχει αντικατασταθεί από τότε που έφυγε από το Maranello. Μέχρι κι οι ζώνες, που παρουσιάζουν σημεία φθοράς, είναι εκείνες που χρησιμοποιούσε ο Scheckter το 1979.

Το ιστορικό όχημα αναμένεται να «πιάσει» έως και 6,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους εκτιμητές της RM Sotheby's. Η τιμή του δεν εκπλήσσει, αφού πρόκειται για ένα πραγματικά συλλεκτικό και μοναδικό δημιούργημα της Scuderia Ferrari.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Stig δοκίμασε το μοναδικό 6τροχο μονοθέσιο που πήρε νίκη στην F1 κι έπαθε... σοκ (video)

Στο «σφυρί» η Jordan 191 του Michael Schumacher - Τι ποσό αναμένεται να «πιάσει»

Πωλείται η F1-2000, το πρώτο πρωταθληματικό μονοθέσιο του Michael Schumacher στη Ferrari (photos)